Åre by- och turistförening bildades 1913 och har sedan dess jobbat med att stärka banden mellan Årebor och Åregäster. Den ideella föreningen verkar för att bevara och lyfta Åres kultur och dess turistiska historia. Vi jobbar för en långsiktig och hållbar utveckling i Åre by. I samverkan med bybor och Årevänner är föreningen en länk mellan företagare och Åre kommun. Vi verkar för en trivsam och hållbar livsmiljö och bevarar och vårdar Åres traditioner och kulturhistoria.

Vi vill att du är med – vi behöver dig!

Några av föreningens mer synliga verksamhet inkluderar; Trollstigen med alla sina troll och väsen, Valborgsfirandet i Åre, Städdagarna av Åre by i maj och Luciafirande i Åre kyrka och andra platser i byn. Vi har även tagit fram materialet som ligger till grund för historiska vandringar som Husesyn och En vandring genom historien. Just nu jobbar vi även med etableringen av Åre kulturarena.

Medlemskap kostar 150 kr per person och år eller 300 kr per familj och år. Företag och juridiska personer kan också bli medlemmar och kostar 300 kr per år. Medlem blir du genom att registrera dig här och följa instruktionerna. Vi använder appen CardSkipper för medlemskapet. Efter att du registrerat dig hamnar du på sidan för att ladda ner appen. Inne i appen betalar du sedan medlemskapet.