Också något att fira!

03 december 2009 · 2 comments

På trettondagsafton 1940 invigdes Åres och Sveriges första skidlift, LUNDSGÅRDENS SKIDLINBANA. Den byggdes av familjen Malmsten som på den tiden ägde och drev Hotell Lundsgården. I dag finns endast ”dalstationen” kvar, en liten oansenlig gul byggnad alldeles väster om störtloppstunneln och 40 m nedanför E 14. Liften revs när den nya vägen byggdes i mitten på 1960-talet.
Nu är det alltså 70 år sedan och det tycker vi i Åre by & turistförening att man kan uppmärksamma. Planer smids och preliminärt datum för firandet är 9 jan 2010. Det var Ann Malmstens far Johan som var mannen bakom liftbygget och tillsammans med sin Per (Mittjas) har man sparat en hel del gamla bilder och annat som kommer att visas upp. Per kommer också att leda vår festkommitte i planerandet av högtidsdagen. Mer information kommer!

{ 2 KOMMENTARER… läs dem nedan eller lägg till en }

Lars Eklund 22 december 2009 kl. 10:26

Hej. Jag tycker att denna byggnad också borde vara byggnadsminnesförklarad, om den inte redan är det, precis som Bergbanan.

Arne 22 december 2009 kl. 16:03

Hej Lars!
Tror inte den är byggnadsminnesförklarad. Sänder din fråga vidare till Johan Loock på länsstyrelsens Kulturmiljöenhet.
Vänligen / Arne Hafstad

Lämna en kommentar

Fõregående Artikel:

Nãsta Artikel: